Zomeravonturen

editorial r2d2Als ik op reis ga leg ik mijn hardloopspullen als eerste in de koffer. Ik geniet nog meer van hardlopen als ik een nieuwe bestemming kan ontdekken. Op onbekend terrein lukt het me beter om mijn aandacht van mijn horloge naar de omgeving te verleggen. Niet alleen omdat ik extra goed moet opletten om niet te verdwalen, maar ook omdat er zoveel te zien is.

Zo hebben mijn hardloopschoenen en ik al best wat avonturen beleefd. In Australië kwam ik een bord tegen met ‘Pas op voor krokodillen’. Slik. Blokje om dan maar. Dit blokje was alleen iets verder om dan ik dacht – zo’n zes kilometer – waardoor ik langer weg was dan gepland. Toen ik terugkwam trof ik een nogal ongeruste man aan. Nooit gedacht dat ik dit excuus zou gebruiken: “Wat moest ik dan? Doorlopen en me laten opeten door een krokodil?” In Nieuw-Zeeland rende ik door de bergen langs een rivier, tussen schapen en koeien, omringd door vijftig tinten groen. En per ongeluk op het land van een boze boer. Zo één die recht uit een Western was gestapt: aan zijn linkerschouder bungelde een jachtgeweer en om hem heen liepen drie grote honden wachtend op een kill and attack commando. Toen hij “hey” riep leek het mij het beste om stokstijf te blijven staan en te wachten tot hij bij me kwam. Nadat ik met mijn allerliefste glimlach had uitgelegd dat ik echt niet in de gaten had dat ik op zijn land rondrende, verzocht hij me dringend rechtsomkeert te maken. Niet zo spannend maar wel handig: in Spanje ontdekte ik tijdens een ochtendrondje een gezellige koffietent en een prachtige plek op het strand. Een goed argument voor als je reisgenoot het eigenlijk maar niks vindt dat jij ‘s ochtends op hardloopschoenen je vakantieverblijf uitsluipt.

In dit nummer vind je alles over hardlopen in de zomer, plus tips over hardlopen op je vakantiebestemming en op het strand. Passen je hardloopschoenen écht niet in je koffer? Neem dan dit magazine mee. Lekker lezen in het vliegtuig of op een strandstoel over hardlopen. Bijna net zo leuk.

Dit editorial schreef ik voor Run2Day Magazine #2.

One thought on “Zomeravonturen

  1. Ik ga gewoon in NL op vakantie, naar een plek met weinig verkeer en asfalt. De hardloopschoenen gaan wel mee. Maar waarschijnlijk ga ik op blote voeten hardlopen langs het strand.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>