Way of life

Way of lifeMijn eerste rondjes op hardloopschoenen liep ik in zo’n tien jaar geleden in Amsterdam. In een grijze sweater en oude trainingsbroek sjokte ik ‘s avonds door de stad. Fietsers en voetgangers keken me vragend aan: waar is dat rennen goed voor als je kunt fietsen en lopen? Soms kwam ik een andere hardloper tegen. Meestal een magere man van een jaar of vijftig in een donkerblauwe tight en hardloopjasje in dezelfde kleur met daarover een reflecterend hesje.

Als ik nu door de stad ren, raak ik de tel kwijt. Zo veel andere hardlopers kom ik tegen. Geen jolige meneer die nog roept: “Ze hebben hem al hoor!”. Ik voel me er altijd veilig: de stoep is verlicht en het is druk op straat. Terwijl auto’s voorbij razen, mannen met een aktetas onder hun snelbinders naar huis fietsen en moeders hun zoons naar voetbaltraining brengen, brengt het ritme van mijn voeten me in mijn eigen zone. De stad is een toneelspel waar ik als toeschouwer doorheen ren.

Running is niet alleen ontzettend populair, het is een way of life. Vriendinnen maken een ‘zweetdate': eerst een rondje park en dan koffie. De fiets blijft steeds vaker in de schuur staan, want je kunt ook prima op je hardloopschoenen naar je werk en dan naar yoga en weer naar huis. In een tight met leuk printje en een paar snelle schoentjes ziet dat er ook nog eens heel hip uit. Hardloopkleding is nog nooit zo fashionable en comfortabel geweest. Ook leuk als je niet aan het sporten bent: een beetje mixen en matchen en je hebt een coole casual outfit.

In dit nummer lees je alles over urban running: hoe maak je van jouw stad jouw speeltuin, de coolste running crews en running outfits waarin je schaamteloos kunt shinen.

Dit editorial schreef ik voor Run2Day Magazine #4.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>