Vroege vogel

run2day magVoor dit nummer riepen we alle early birds op een foto in te sturen van hun ochtendtraining. We kregen kiekjes van prachtige zonsopkomsten, landschappen gehuld in magische mist en selfies met blije gezichten. Ik loop ook het liefst ‘s ochtends. De wereld zien ontwaken levert niet alleen mooie uitzichten en foto’s op, maar ook een goed gevoel en een berg energie voor de rest van de dag. En misschien wel de belangrijkste reden dat ik ‘s ochtends sport: ik weet dat ik mijn plan om te gaan trainen ook uitvoer. Na een lange werkdag kost het me meer moeite om mijn hardloopschoenen aan te trekken en komt het wel eens voor dat ik ze in de kast laat staan.

Ik moet dit echt even afmaken. Ik moet nog boodschappen doen. Het is wel heel bar weer. Ik ga morgen wel. Allemaal smoesjes natuurlijk.

Dat ik een ochtendmens ben maakt het een stukje makkelijker om uit bed te springen en naar buiten te rennen. Mijn man moet er niet aan denken om te gaan hardlopen als hij net uit bed komt. Hij begint zijn dag graag in een rustige pace. Toen hij op een mooie zomerochtend in 2011 om 7 uur met een ontbijtje de slaapkamer binnenkwam en naast het bed knielde was mijn reactie dan ook: “Wat doe jij nou?”. Ik had nooit verwacht dat hij dit moment zou uitkiezen voor een aanzoek. Dat ik even later met betraande ogen ‘ja’ zei maakte mijn onhandige reactie gelukkig goed.
Sanne, Mieke en Arend hadden nooit verwacht dat ze tijdens het hardlopen ten huwelijk zouden worden gevraagd. Drie persoonlijke verhalen met grappige anekdotes waarin de liefde en de liefde voor hardlopen samenkomen. Romantiek ten top. Ik smul ervan.

Waar het water mij ook van in de mond loopt zijn de gezonde recepten met rauwe cacao die je helpen om te herstellen na een intensieve training. Als er een chocoladetaart in je koelkast staat dan ga je toch meteen hardlopen? Of je nu een early bird bent of een night owl.

Dit editorial schreef ik voor Run2Day Magazine #8.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>