Vrij

run2daymagazine-6Zodra dit nummer bij de drukker ligt, pak ik in mijn koffer en stap ik in het vliegtuig voor een vakantie in Amerika en Canada. Natuurlijk gaan mijn hardloopschoenen ook mee. Uren heb ik op internet gespeurd naar mooie routes en plekken die ik het liefst al hardlopend wil ontdekken. Ik hou ontzettend van reizen én hardlopen, dus hardlopen op reis is voor mij 1 + 1 = 3. Het geeft me zoals hardloopster Lindsey Boog over haar rondjes op Bali (Ontdek je plekje, pagina 17) zo treffend verwoordt: “Het ultieme gevoel van vrijheid.”

Een paar jaar geleden liep ik net als Lindsey op een tropisch eiland. Eén rondje om het eiland was anderhalve kilometer. Na een aantal rondjes ploegen door mul zand met een extreem hoge luchtvochtigheid zocht ik – geheel tegen mijn principes – de loopband in de gym op. Als ik op zo’n ding loop voel ik me als een muis in een looprad, alles behalve vrij dus. Deze gym was alleen niet verstopt in de kelder van het hotel, maar stond op het strand en had ramen die reikten van het rieten dak tot het witte zand. Toen ik op de loopband liep en uitkeek over de azuurblauwe golven van de Indische Oceaan terwijl de airco voor een aangenaam koel briesje zorgde, bedacht ik dat het wel heel lastig zou worden om deze loopband-ervaring te overtreffen.

Zoek jij meestal de loopband van het hotel op omdat je bang bent dat je verdwaalt? Of omdat je geen idee hebt hoe je die berg opkomt? Run2Day franchisenemer en reislustige hardloper Eddie Sevink geeft handige tips hoe je goed voorbereid op pad gaat en met een geweldige hardloopervaring weer naar huis gaat (Hardlopen op vakantie, pagina 24).

Je merkt het al, dit zomernummer staat bomvol verhalen en tips over reizen en rennen. Maar ook met de coolste zomermode, de heetste zomerevenementen en recepten voor de lekkerste maaltijdsalades. Blijf je in eigen land? In Haarlem en Bloemendaal kun je een ultiem vakantiegevoel opdoen: lopen door de duinen en daarna een duik nemen in zee (lees de tips op pagina 52). Waar je je hardloopschoenen ook mee naar toe neemt, denk even aan het credo van Eddie: “Geniet van je omgeving, wees blij met waar je bent.”

Dit editorial schreef ik voor Run2Day Magazine #5.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>