Run the world (ll)

In mijn vorige blog vertelde ik dat ik het heerlijk vind om hard te lopen op plekken waar ik nog niet eerder ben geweest en dat Nieuw-Zeeland van Australië wint als het gaat om de mooiste hardloopervaringen en dat Stockholm Oslo verslaat.

In het tweede en laatste deel een battle tussen twee hippe Amerikaanse steden en twee hete bestemmingen.

New York vs. San Francisco
Hip versus hippie. In New York heb ik een paar keer in Central Park gelopen. Een rondje is ongeveer 10km en de noordkant van het park is best heuvelachtig, dus pittig. Rond het Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir zie je de wolkenkrabbers boven de boomtoppen uitpiepen en waan je je bijna een New Yorker.

NYC

In San Francisco liep ik de NWM. Over een heuvelachtig parcours langs de kust en Golden Gate Bridge. Het uitzicht over de oceaan is echt geweldig en ook het Golden Park is een indrukwekkend uitgestrekt park om in te lopen. Als je alleen op Hollandse hoogten traint zijn die heuvels best pittig.

San Fran

Winnaar: geen
+ NY sfeer
+ San Fran uitzicht

Malediven vs. Dubai
Heet versus heetst. De Malediven, een paradijs op aarde. Oké, dit is meer een bestemming om onder een palmboom te liggen met een cocktail in je hand. Maar na een paar dagen relaxen moest ik echt even het luie zweet eruit rennen. Kani, het eilandje waar ik verbleef, is piepklein. Drie rondjes eiland en ik had nog maar 5km gelopen. Gelukkig verveelt het uitzicht op een wit zandstrand en azuurblauwe zee niet gauw.

Malediven

In Dubai stap je niet zo de deur uit om een rondje te lopen. Ten eerste moet je echt vroeg op, om niet in de extreme hitte te lopen. En ten tweede kun je niet overal op straat hardlopen. Verblijf je in een hotel in Marina Bay, dan kun je over de boulevard en door de haven lopen. Leuker is om een bus of taxi naar het Al Safa Park te nemen en te lopen over het aangelegde jog track van 3,4km rond het park. Hier lopen veel expats maar ook vrouwen in burka’s.

DubaiWinnaar: Malediven
++ klimaat, uitzicht

En omdat je altijd moet blijven dromen… Argentinië, Canada, IJsland, Japan, Rusland en Zuid-Afrika wil ik ook best op hardloopschoenen ontdekken.

Welke bestemmingen staan op jouw bucket list?

6 thoughts on “Run the world (ll)

  1. Hoi Nienke, gave blog. Ik kon niet snel vinden waar je in Dubai kan hardlopen. Volgend weekend ga ik die kant op en door het stukje dat je schreef, kan ik mooi naar het Safa Park. Als fanatieke loper mis ik Rio op je lijstje. Lopen over de Copacabana is onvergetelijk. Als je naar Canada gaat, ga dan naar Vancouver. Je kunt langs het water heerlijk lopen! Succes ermee.

  2. Ohh New York!!! Staat zeker op mijn bucket list, Central Park. Lucky me ben ik er begin juni, sowieso dat ik daar ga rennen, al is het maar 1 km, haha!

    Maar jeetje, die Malediven… WAUW!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>