Run the world (l)

Als ik een city trip maak of op reis ben, vind ik het heerlijk om de omgeving al rennend te ontdekken. En ik ben een enorme bofkont, want ik heb al best wat mooie bestemmingen op hardloopschoenen verkend. Eigenlijk wilde ik een top 10 samenstellen van de gaafste plekken waar ik heb gelopen, maar ik kan niet kiezen. Moet Stockholm, waar ik met -20 in de sneeuw liep, op nummer 1? Of de Malediven, hallo paradijs! Of New York. Want, hallo? New York! En San Francisco, Sydney, Queenstown, Dubai en Oslo dan?

Daarom beschrijf ik een battle tussen de plekken die de meeste indruk hebben gemaakt en waar ik het lekkerst heb gelopen.

Australië vs. Nieuw-Zeeland
Ruig versus fijn. Mijn eerste hardloopavontuur down under beleefde ik in Clifton Beach, een plaatsje aan het Great Barrier Reef. Na een kilometer kwam ik een bord tegen: ‘Pas op voor krokodillen’. Slik. Maar een blokje om. In Townsville liep ik ‘s ochtends vroeg over de boulevard tussen wandelende senioren en joggende dertigers. Langs het pad gingen mannen en vrouwen helemaal los op fitnesstoestellen. Een lekkere sporty vibe dus. In Sydney liep ik langs het Opera House en de Harbour Brigde, door Royal Botanic Gardens en Hyde Park. Geweldig rondje sightjogging. Dan Melbourne. Hier liep ik in St. Kilda en Albert Park. Leuk. Maar het voelde zoals de Aussies zeggen: ‘You’ll eather love Sydney or Melbourne’. En Sydney had mijn hart al veroverd.

Clifton Beach

Sydney

Sydney

Melbourne

Auckland, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, is een beetje saai. Ik liep in Albert Park en Albert Domain en door de haven. Prima plekken om even in actie te komen, maar net zoals de stad: niet echt bijzonder. Net buiten de stad schijn je prachtige routes door de natuur te kunnen lopen, maar daar had ik helaas geen tijd voor. Queenstown, op het Zuidereiland, is wel bijzonder. Dit stadje ademt avontuur. Je kunt er mountainbiken, kajakken, parasailen en in de winter skiën en snowboarden. Ik liep een trailroute langs het prachtige Lake Wakatiu. Save the best for last: Waihopai Valley. Hier rende ik in de middle of nowhere langs een rivier, tussen schapen en koeien, omringd door vijftig tinten groen. En per ongeluk op het land van een boer (met snor, cowboyhoed, geruit overhemd, geweer en drie honden), die me vriendelijk verzocht rechtsomkeert te maken. Maar dan moest ik wel even wachten bij de brug, want z’n schapen moesten er eerst over.

Auckland

Queenstown

Waihopa Valley

Winnaar: Nieuw Zeeland
+++ puur, schoon, groen groener groenst

Stockholm vs. Oslo
Bruisend versus ingetogen. I love Stockholm. De mensen, de winkels, mode, koffietentjes, de hele sfeer van deze stad vind ik te gek. Ik liep hier op oudejaarsdag met bijna -20 langs Riddagfjärden: een waterig winterzonnetje, prachtig uitzicht op het water en de stad en knisperende sneeuw onder m’n voeten. Terug in mijn hotelkamer heb ik een half uur onder de douche gestaan om weer warm te worden, maar o wat had ik heerlijk gelopen.

Stockholm

Oslo is uitgestrekt, glooiend, groen. En duur. Als je hier wilt shoppen en uitgebreid tafelen is het handig als je creditcardlimiet voldoende toereikend is. Gelukkig was ik hier niet om te eten en shoppen, maar om hard te lopen. Ik liep een route door de stad en vier parken. Overal was het rustig. Het was herfst en de bladeren aan de bomen leken een roodoranje vuurzee.

Oslo

Winnaar: Stockholm
+ sfeer

In m’n volgende blog part ll: New York vs. San Francisco en de Malediven vs. Dubai.

Wat is de mooiste plek waar jij hebt hardgelopen?

3 thoughts on “Run the world (l)

  1. @ Marieke Ik ben nog nooit in Griekenland geweest. Staat op mijn bucket list! Rennen door Central Park heeft iets magisch, gaaf hoor dat je dat gaat doen dit jaar! Kun je meer over lezen in part ll. ;-)

    @ Sandra: Parijs is ook een lovely city om in te rennen!

  2. Zanzibar strand. Maar denk dat Parijs gaat overtreffen!
    Fijn verslag van de mooie plekken waar je hebt gerend!

  3. Wauw, wat een te gekke plekken allemaal… Super!!
    Ik heb eigenlijk pas 1 keer hardgelopen in het buitenland en dat was op Zakynthos. Een morning run langs het strand, voordat het écht heet werd, was prachtig! :D Ga eind mei naar Amerika en ga ook zeker mijn hardloopschoenen meenemen. Rennen door Central Park staat al heel lang op m’n bucket list!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>