Met frisse zin

run2daymagazine3Nederlanders praten graag over het weer. Of eigenlijk: klagen. Hebben we ein-de-lijk een zomer waarbij de mussen van het dak vallen, is het véél te warm. Regen? Daar wordt (bijna) niemand blij van. Sneeuw is leuk, maar uitsluitend met kerst of op wintersport. Doorgewinterde hardlopers klagen niet. Hun motto: slecht loopweer bestaat niet, alleen slechte loopkleding.

Nu moet ik bekennen dat ik honderd keer buienradar check als ik wil hardlopen en het regent. Als er geen einde lijkt te komen aan de grijze vlek die ons land bedekt, ga ik toch. Met frisse tegenzin, dat wel. Wieger (pagina 16) spurt juist naar buiten als het regent. Geef mij – net als Saskia (pagina 19) – maar een stralende winterdag. Zo’n dag waarop je voetstappen een spoor achterlaten in de sneeuw, je adem een wolkje vormt boven je hoofd, de lucht knalblauw is en de zonnestralen je gezicht strelen. Als de zon schijnt ziet de wereld er gewoon een stuk gezelliger uit. Dat vindt Evelyn (pagina 17) ook. Zij traint op haar loopband terwijl de regen tegen de ramen klettert en loopt in gedachten een route op een mooie zomerdag.

In Nederland moeten we het heel wat dagen doen met regen en wind. Het is zonde om daardoor met tegenzin aan iets te beginnen wat je eigenlijk heel graag doet. Daarom heb ik me voorgenomen dat de volgende keer dat ik wil hardlopen en het regent, ik gewoon ga. Zonder dralen, zonder morren, maar met frisse zin. Omdat ik weet dat ik later blij ben dat ik ben gegaan. Zelfs wanneer ik thuiskom als een verzopen kat.

In dit nummer lees je alles over hardlopen door weer en wind: van kleding- tot trainingstips over hardlopen in het bos en van de nieuwe najaarscollectie tot een heerlijke post-run maaltijd met pompoen. Als je nu nog geen frisse zin krijgt…

Dit editorial schreef ik voor Run2Day Magazine #3.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>