Kriebels

KriebelsDe eerste keer dat ik meedeed aan een evenement stond ik met een bonzend hart in het startvak. Ik ging de 10 km lopen tijdens de Marathon van Rotterdam en om me heen zag ik mensen met hun horloge pielen en op en neer springen. Ik twijfelde even of ik hetzelfde zou doen, maar besloot rustig te blijven staan. Toen het startschot ging maakten mijn zenuwen plaats voor andere zorgen: wat is het druk, wat is het warm en hoe drink ik al rennend uit een bekertje zonder te morsen?

Drie jaar later stond ik in hetzelfde startvak en weer gierden de zenuwen door mijn lijf. Dit keer ging ik voor het eerst een marathon lopen. Onzinnige vragen als waarom ga ik dit in hemelsnaam doen, ben ik er wel klaar voor en wat als ik het niet haal, gingen in razend tempo op de repeat door m’n hoofd. Net als de vorige keer verdwenen de zenuwen met het afgaan van het startschot.

Beide wedstrijden liepen goed af gelukkig. Toch lijkt het of de wedstrijdkriebels nooit overgaan. Pepijn Lanen (AKA Faberyayo van de Jeugd van Tegenwoordig) heeft er ook last van vertelt hij verderop in dit nummer: “Je kunt wel thuis gaan zitten en een bak spaghetti naar binnen werken, maar als je zenuwachtig bent, doe je toch geen oog dicht.” De avond voor de Marathon van Amsterdam trad hij dus gewoon op in Limburg. En ook de absolute toppers hebben geen stalen zenuwen. Volgens Eric Brommert, race manager van de Rotterdam Marathon, ligt er in het voorste startvak wel eens een plasje op de grond.

Dit voorjaarsnummer gaat over evenementen. Of je nu meedoet voor de lol of voor een pr gaat en of je nu last hebt van kriebelende zenuwen of fluitend in het startvak staat. Geniet van elke stap. Voor zover mijn advies. Voor tips voor de beste voorbereiding, de leukste wedstrijden en de snelste schoenen: lees de rest van dit Run2Day Magazine.

Dit editorial schreef ik voor Run2Day Magazine #5.

2 thoughts on “Kriebels

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>