Droog

run2daymagazineAls ik dit schrijf kom ik net terug van een rondje in de stromende regen. Je hebt lopers die naar buiten sprinten als het regent. Ik mor wat, check buienradar, en mor nog wat. Omdat ik weet dat van uitstel afstel komt, trek ik mopperend mijn hardloopschoenen aan. Met een luide zucht doe ik de voordeur open en stap naar buiten. Na een paar kilometer bedenk ik dat het eigenlijk best wel lekker is, lopen in de regen. En stoer. Het komt met bakken uit de lucht en ik loop hier gewoon.

Nu is een uurtje in de regen hardlopen nog prima te doen. Loop je veel langer dan is de kans groot dat je de lol er niet meer van inziet en denkt waar ben ik in vredesnaam mee bezig? En dat is niet zo gek. Wetenschappers Hans van Dijk en Ron van Megen vertellen dat je lijf best wat te verduren krijgt als je hardloopt in de regen. Daarom hoop ik vurig dat het 2 november droog is. Dan loop ik de Marathon van New York.

Edwin van der Sar had geluk. Hij liep de New York Marathon op een prachtige herfstdag. Een prestatie waar de oud-keeper, die toch heel wat bijzondere titels achter zijn naam heeft staan, bijzonder trots op is. Dat de Marathon van New York iets magisch heeft hoor ik van alle hardlopers die hem hebben gelopen. Diezelfde lopers verklappen alleen pas dat die marathon ook wat minpuntjes heeft als je heel blij vertelt dat jij dit jaar meedoet. Dat je uren moet wachten voordat je mag starten bijvoorbeeld. En dat je moet duimen dat je bovenop de brug start. Heb je pech dan start je in de wave onder de brug en loop je het risico spetters op te vangen van nerveuze hardlopers boven je. Heb je dit allemaal doorstaan dan moet het zwaarste nog komen. Een parcours dat voelt alsof je ruim 42 kilometer over vals plat loopt. En na die eerste brug komen er nog vier. Of ik er nog zin in heb? Ja! Zolang het maar niet regent.

Dit editorial schreef ik voor Run2Day Magazine #7.

One thought on “Droog

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>